Waarom een zeilvakantie een goed idee is

We zijn bevoorrecht in Nederland dat we zulke prachtig locaties hebben om onze passie op uit te voeren. Het water is nooit ver weg. Niet alleen zijn er talrijke zeillocaties, het water is over het algemeen kalm en ondiep. Ideaal dus. Helaas laat het weer vaak te wensen over in ons land en het kan wel eens gebeuren dat de zomerweekenden in Nederland in een waterballet veranderen. Het is daarom logisch om over de grens te kijken en bijvoorbeeld naar het warme Zuiden te trekken en daar te gaan zeilen.

Zo zien we dat het Middellandse Zeegebied een waar paradijs is voor de watersport. En dat op slechts 1 uur vliegen van Nederland! Sterker nog, zeilers met een boot en trailer kunnen er zelfs voor kiezen om richting het Middellandse Zeegebied te rijden. Praktisch, want je hebt dan de beschikking over je eigen boot en je hoeft dan niet te huren.

Het is er in de zomer warm en de Mediterrane heeft een ongekend breed scala aan mogelijkheden. Waar een plas in Nederland al snel claustrofobisch kan gaan aanvoelen na het zoveelste rondje, hebben we dat probleem hier niet. Er kan werkelijk eindeloos getoerd worden en de zeilfaciliteiten zijn overal meer dan voldoende uitgerust.

Kroatië verdient zeker de aandacht mocht je een zeilvakantie overwegen. Het is een prachtig land met ruige, onherbergzame landschappen en kristalhelder water. Ook de zeilfaciliteiten zijn op peil. Bovendien liggen de prijzen een stuk lager dan bijvoorbeeld in Zuid-Frankrijk, Spanje en Italië. De infrastructuur van het land maakt het bij uitstek een geschikte plek om een zeilvakantie door te brengen. Er is veel te zien en te beleven en de afstanden tussen de bezienswaardigheden en jachthavens is relatief klein. Je houdt zodoende de controle over je route en hoeft geen grote afstanden te overbruggen mocht je dat niet willen.

Bovendien staat de Adriatische Zee bekend om de uitstekende zeilomstandigheden. Praktisch altijd wind en meestal een relatief kalme zee.