Over ons

Dit is een website gemaakt door zeilers, voor zeilers. Het staat volledig in het teken van onze passie, de zeilsport. We zijn in eerste instantie zeilers en pas op de tweede plek webmasters. Zeilen zit ons in hart en nieren en we bevinden ons praktisch elk weekend op het water, als we ons kunnen losweken van onze computer tenminste.

We proberen hier een breed en actueel aanbod van zeilinformatie aan te bieden waarbij het niet uitmaakt welke zeildiscipline je zelf beoefent. De gedachte achter de site is immers dat we de zeilsport in de meest brede zin behandelen, van mondiale zeilraces zoals de Volvo Ocean Race tot het op je dooie gemak ronddobberen in de Randmeren. Het maakt wat ons betreft niet uit of je wedstrijdzeiler of recreant bent.

Nog geen zeiler? Dan is deze site bij uitstek een prima beginpunt, want voor diegenen die zitten te zinspelen om de zeilsport te leren kennen hebben wij ook een breed assortiment aan artikelen. We nemen je hier bij de hand en laten je weten hoe te starten en bijvoorbeeld waar op te letten als je een zeilschool selecteert. Zo kom je beslagen ten ijs en wordt je zeilcarrière een succes.

Er gaat niets boven een vakantie op het water. Dat vinden wij zelf ook en deze site behandelt daarom ook de mogelijkheden om een vakantie door te brengen in de zeilsfeer, bijvoorbeeld in het warme Griekenland of ergens anders in de wereld waar warme winden te vinden zijn.

Veiligheid is een groot goed in de zeilwereld. Toegegeven, zeilen is niet helemaal gevrijwaard van risico’s, je hebt immers te doen met factoren die je niet in de hand hebt, namelijk weers- en wateromstandigheden. Deze site neemt haar verantwoordelijkheid en biedt de lezer een aantal artikelen over basisveiligheid aan. Deze artikelen mogen niet te letterlijk genomen worden en we raden aan om altijd bij een gedegen zeilschool de sport te leren. We nemen in ieder geval geen verantwoordelijkheid voor de geleverde informatie op deze site.